Объем иностранных инвестиций в Украину в следующем году должен достигнуть $1 млрд.

05.06.2003, 12:01

Премьер-министр Украины Виктор Янукович дал комплексное поручение для улучшения инвестиционного климата в Украине. (укр.)

Без кардинального нарощення притоку інвестицій неможливе забезпечення добробуту громадян, сталого економічного зростання та втілення європейського вибору України.

Тому уряд приділяє значну увагу питанням покращання інвестиційного клімату у державі.

Цей напрям роботи є одним з пріоритетів Програми діяльності Кабінету Міністрів, яка передбачає досягнення з 2004 року приросту іноземних інвестицій не менше $1 млрд.

На виконання поставлених Програмою завдань спрямовано комплексне доручення глави уряду.

Згідно з цим рішенням Кабінет Міністрів започаткував спільне з місцевими органами влади формування мережі регіональних агентств сприяння інвестиціям.

Методичні рекомендації щодо створення і функціонування таких агентств вже надіслано на місця, а типове положення про агентства буде розроблено найближчим часом.

Відповідно до цього ж доручення зараз у регіонах організовується навчання спеціалістів місцевих державних адміністрацій безпосередній роботі з іноземними інвесторами.

Водночас Кабінет Міністрів разом з місцевою владою налагоджує систему регулярного проведення у регіонах та за кордоном виставок, міжнародних інвестиційних конференцій, форумів і семінарів.

Місцевому керівництву доручено докласти максимум зусиль для облаштування інфраструктури регіонів, від рівня розвитку якої залежить інвестиційна привабливість регіону.

Щоб активізувати залучення інвестицій на місцях, Кабінет Міністрів започаткував проведення щоквартальної рейтингової оцінки діяльності регіонів у цій сфері.

Стан справ у регіонах з систематично незадовільними результатами будуть вивчати спеціальні робочі групи, які готуватимуть відповідні пропозиції.

Уряд також готує зміни до положення про торговельно-економічну місію і дипломатичне представництво України за кордоном, згідно з якими залучення інвесторів буде визначено пріоритетним завданням цих установ.

Поряд з цим Кабінетом Міністрів ведеться напружена робота щодо реалізації Програми розвитку інвестиційної діяльності на 2002-2010 роки та Програми "Інвестиційний імідж України".

Здійснення цих заходів реально сприяє поліпшенню умов для роботи інвесторів, підвищенню конкурентоспроможності вітчизняних підприємств, створенню нових робочих місць та підвищенню добробуту громадян.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також