Руководители правительств Украины и России увидели АН-70 в полете

18.07.2003, 13:19

Премьер-министр Украины Виктор Янукович и глава правительства Российской Федерации Михаил Касьянов на военном аэродроме Бельбек под Севастополем ознакомились с техническими характеристиками военно-транспортного самолета АН-70 и присутствовали при его демонстрационном полете. (укр.)

Глави урядів двох країн заявили, що літак не має аналогів у свiтi, і висловилися за завершення реалізації проекту АН-70 у 2004 році.

Віктор Янукович підкреслив, що літак відповідає усім техніко-тактичним вимогам і висловив упевненість в тому, що випробування будуть завершені у наступному році. "Рішення, яке ми ухвалили в березні, має закінчитися завершенням випробувань цього літака в 2004 році," - наголосив Прем'єр-міністр України.

Зі свого боку, Михайло Касьянов зазначив, що літака з такими характеристиками в свiтi немає, питання лише в тому, щоб випробування повинні бути доведені до кінця. За його словами, нині до літака є низка зауважень з боку російських ВПС. Разом з тим голова уряду Росії висловив сподівання, що вони будуть усунені найближчим часом, а взимку літак пройде випробування в умовах низьких температур та екстремальних умовах. "Важливі переваги, якi закладалися в цьому літаку, забезпечуються", - наголосив глава російського уряду.

Глави урядів Росії i України також провели переговори у формат віч-на-віч.

18 липня в Ялті відбудеться 9-е позачергове засідання Змішаної україно-російської міжурядової комісії зі співробітництва, під час якого сторони розглянуть питання активізації взаємної торгівлі та перспектив розвитку торговельно-економічних відносин, а також обговорять питання співробітництва у вiйськово-технiчнiй та авіакосмічній галузях, в паливно-енергетичному секторі, зокрема у газовій, нафтовій і вугільній галузях, у сфері електроенергетики i атомної енергетики.

Крім того, під час роботи комісії планується розглянути перебіг виконання рішень восьмого засідання комісії, яке відбулося 7 березня.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також