"ИНГ Банк Украина" начинает новую программу депозитных расписок для "Западэнерго"

03.07.2003, 17:43

The Bank of New York и АБ "ИНГ Банк Украина" начинают программу депозитных расписок для ОАО "Западэнерго". (укр.)

18 червня 2003 р. почала працювати програма глобальних депозитарних розписок (global depository receipts) для ВАТ "Західенерго".

Глобальні депозитарні розписки були випущені згідно правила С (Reg S) Комісії з Цінних Паперів США. Вони можуть бути придбані неамериканськими інвесторами та мають обіг у європейських депозитаріях. Даний інструмент не обслуговується в ДТС (DTC), найбільшому депозитарії США.

Одна розписка складається з трьох простих акцій. Депозитарієм виступає The Bank of New York, а місцевим зберігачем акцій, депонованих для випуску розписок - АБ "ІНГ Банк Україна".

З точки зору розрахунків купівля депозитарних розписок іноземними інвесторами вважається менш ризикованою та простішою, ніж купівля акцій, тому значна частина великих інституційних інвесторів надає перевагу купівлі депозитарних розписок. Таким чином, наявність програми депозитарних розписок на акції українських емітентів дозволяє брокерам додатково збільшити базу інвесторів, зацікавлених в інвестуванні в Україну.

Програма для ВАТ "Західенерго" є двадцять восьмою програмою депозитарних розписок, започаткованою для українських емітентів.

АБ "ІНГ Банк Україна" є одним із найбільших зберігачів цінних паперів в Україні, який на сьогоднішній момент обслуговує більше 400 клієнтів та активи на суму більше ніж $1 млрд., що складає приблизно 80% ринка нерезидентів та значну частину місцевих інвесторів.

У 2002 р. АБ "ІНГ Банк Україна" отримав нагороду "Найкращого Зберігача в України" від журналу Global Investor.

АБ "ІНГ Банк Україна" (ліцензія НБУ N190 від 04.12.2001 р.) є комерційним банком з 100% іноземним капіталом. Заснований у 1997 р. нідерландським ІНГ Банк Н.В. (ING Bank NV), який входить до ІНГ Групи (ING Group).
По материалам пресс-релиза АБ "ИНГ Банк Украина".

Читайте також