Разработан законопроект об изменении пенсионного обеспечения военнослужащих

12.08.2003, 12:45

Руководство Министерства обороны Украины совместно с группой народных депутатов Украины инициирует внесение изменений в действующее законодательство в сфере пенсионного обеспечения военнослужащих. (укр.)

Зокрема, розмір пенсій особам офіцерського складу, прапорщикам і мічманам, а також військовослужбовцям, що проходять військову службу за контрактом, пропонується обчислювати виходячи з розміру їх грошового забезпечення з урахуванням усіх його щомісячних додаткових видів на день звільнення.

Крім того, передбачається можливість обчислення пенсії (за бажанням військовослужбовця) виходячи із середньомісячного розміру грошового забезпечення за любі 24 місяця підряд його служби.

Внесення відповідних змін до нормативно-правових актів дозволить зменшити соціальну напругу, яка неминуче виникне при проведені організаційно-штатних заходів під час скорочення військових організмів Збройних Сил України.

Чинною Постановою Кабінету Міністрів України N393 від 17 липня 1992 року (із відповідними змінами від 8 січня 2000 року) визначено, що розмір додаткових видів грошового забезпечення визначається за останні 24 календарні місяці служби підряд перед зверненням за пенсією або за будь-які 60 календарних місяців служби протягом усієї служби перед зверненням за пенсією незалежно від наявних перерв у службі.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також