Украина и Индия подписали соглашения в сфере туризма и защиты информации

12.08.2003, 13:52

Министр иностранных дел Украины Анатолий Зленко в рамках своего визита в Индию провел переговоры с Министром иностранных дел Республики Индия Яшвантом Синхой. (укр.)

Глава українського зовнішньополітичного відомства передав особисте послання Президента України Леоніда Кучми на адресу Президента Індії Абдул Пакір Калама з нагоди Національного свята Республіки Індія - Дня незалежності, яке відзначається 15 серпня.

В ході бесіди було обговорено шляхи активізації україно-індійського співробітництва в політичній, економічній, науково-технічній та гуманітарній сферах. Я. Сінха підтвердив намір Президента Республіки Індія відвідати Україну з візитом наступного року та підтримав пропозицію української сторони щодо пожвавлення політичного діалогу на рівні Прем'єр-міністрів та голів парламентів двох держав.

Відбувся обмін думками щодо пріоритетних напрямів двосторонньої співпраці у торговельно-економічній галузі. Сторони домовилися послідовно докладати зусиль з тим, щоб ближчим часом досягти подвоєння обсягів двостороннього товарообігу.

Окрему увагу було приділено обговоренню актуальних питань міжнародного життя. Сторони констатували спільність позицій сторін у боротьбі з міжнародним тероризмом та обмінялися думками щодо ситуації в Афганістані та шляхів постконфліктної відбудови Іраку.

За підсумками переговорів відбулося підписання Угоди про співпрацю в галузі туризму та Угоди про взаємний захист таємної інформації. Відбувся також обмін інструментами ратифікації по Угоді про взаємне сприяння і захист інвестицій та Угоді про взаємне надання правової допомоги у кримінальних справах.

Міністр закордонних справ України запросив свого індійського колегу відвідати Україну з візитом. Запрошення було із вдячністю прийняте.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також