В Луганской области на стационарном лечении остается 41 человек

13.08.2003, 11:37

Министерство здравоохранения Украины сообщает оперативную информацию о заболевании гепатитом А в г. Суходольске Луганской области на 13 августа. (укр.)

Станом на 9:00 13.08.2003 р. в стаціонарі знаходиться 41 особа, в тому числі 8 дітей. За останню добу була госпіталізована 1 особа. Всього з початку спалаху госпіталізовано 775 особи, в тому числі 244 дитини. За останню добу було виписано 6 осіб, в тому числі 3 дитини. Всього за період спалаху було виписано 731 особа, в тому числі 235 дітей. Діагноз лабораторно підтверджено у 741 особи. Виконано 1386 щеплень проти гепатиту А.

У осередку працює бригада спеціалістів обласної СЕС, управління охорони здоров'я облдержадміністрації, реалізується комплекс протиепідемічних заходів.

У м. Суходольску дерсанепідслужбою області постійно проводиться лабораторний нагляд за епідемічною безпекою питної води, ефективністю роботи очисних споруд і нормативним знезараженням стічної води, що скидається в поверхневі водоймища.

У Луганській області організовано проведення інформування населення з комплексних санітарно-гігієнічних, протиепідемічних та лікувально-профілактичних заходів з метою усунення причин і умов поширення вірусного гепатиту А та інших інфекційних захворювань.

Ситуація знаходиться під контролем МОЗ України.
По материалам пресс-службы Министерства здравоохранения Украины.

Читайте також