Продолжается реализация Всеукраинской акции "Зрение"

14.08.2003, 11:57

В рамках Всеукраинской акции "Зрение" 240 тысяч инвалидов войны прошли офтальмологическое обследование и получили средства коррекции зрения. (укр.)

Для впровадження заходів передбачених програмою Міністерством охорони здоров'я України було створено 931 мобільну лікарську офтальмологічну бригаду для проведення офтальмологічного обстеження та корекції зору інвалідів Великої Вітчизняної війни І, ІІ, ІІІ груп, до 1 серпня проведено диспансерний огляд визначеної категорії населення. Оглянуто більше 240 тис. інвалідів війни (на обліку перебуває 241789 інвалідів війни). До 30 серпня будуть сформовані єдині обласні реєстри (специфікації) інвалідів Великої Вітчизняної війни, що потребують корекції зору окулярами. Потребу в засобах корекції зору буде подано обласним відділенням фонду соціального захисту інвалідів до 1 вересня 2003 року (згідно затвердженого плану реалізації Акції). Протягом одного-двох місяців будуть виготовлені всі необхідні засоби корекції зору. Ті інваліди, котрі з якихось певних причин, ще не пройшли обстеження зможуть це зробити у зручний для них час, звернувшись до дільничного офтальмолога за місцем проживання.

Офтальмологічне обстеження та забезпечення окулярами проводиться безкоштовно для інвалідів. Всі витрати бере на себе держава.

Програма проводиться на виконання Указу Президента України "Про додаткові заходи щодо посилення соціального захисту інвалідів та проведення в Україні у 2003 році Року людей з інвалідністю".
По материалам пресс-службы Министерства здравоохранения Украины.

Читайте також