США повысили стоимость виз для граждан Украины на $8

19.08.2003, 11:19

США повысили стоимость всех виз на $8 до $108 долларов, введя со 2 сентября обязательную оплату доставки паспортов с визами курьерской службой ФедЭкс. (укр.)

Консульський відділ США розпочав надавати послугу доставки паспортів із візами кур'єрською службою ФедЕкс особам, яким було видано візи (надалі апліканти). Ця нова послуга була запроваджена для зручності аплікантів та для удосконалення ефективності роботи Консульського відділу.

Згідно з контрактом, який було укладено між Консульським відділом та компанією ФедЕкс, в більшість регіонів України паспорти із візами будуть доставлені протягом 24-48 годин. Апліканти, які отримали візи, повинні сплатити $8 за доставку та страхування. Ця послуга не є обов'язковою до 29 серпня 2003 включно. Починаючи з 2 вересня 2003 року всі апліканти, яким видана віза до Сполучених Штатів, повинні будуть користуватися цією послугою. Особи, яким було видано візи, не зможуть отримувати свої паспорти із візами у день співбесіди.

Починаючи з 2 вересня усі апліканти повинні бути готовими до сплати $8 після візової співбесіди. При плануванні подорожі до Сполучених Штатів слід також пам'ятати про прогнозований час доставки паспорта із візою кур'єрською службою ФедЕкс.

Виготовлення візи займає тепер більше часу, що зумовлено появою нових вимог до обробки віз. Тому, особам, яким було видано візи, доводиться довго чекати, щоб отримати свої паспорти із візами. Нова послуга доставки паспортів із візами на домашні адреси аплікантів дасть нам можливість дотримуватися всіх поточних та майбутніх вимог щодо обробки віз, не примушуючи наших аплікантів чекати на отримання паспортів із візами або повертатися за отриманням паспортів на наступний день. Ми сподіваємося, що ця послуга, яка успішно запроваджена і діє у консульських відділах США у багатьох країнах світу, дасть можливість нам ефективно виконувати нашу роботу та скоротити для наших аплікантів час на отримання паспортів із візами.

Після того, як візовий офіцер повідомить апліканів про те, що їм видана віза, вони повинні будуть підійти до представника кур'єрської служби ФедЕкс, який знаходиться на території Консульського відділу, заповнити усі необхідні форми та оплатити доставку.
По материалам пресс-релиза Отдела прессы, образования и культуры Посольства США в Украине.

Читайте також