Украина достигла договоренности о доступе на рынки товаров и услуг Польши и Бразилии

20.08.2003, 17:21

11-15 августа в Женеве (Швейцарская Конфедерация) состоялось неформальное (мониторинговое) заседание рабочей группы по рассмотрению заявки Украины о доступе в ВТО. (укр.)

На ньому були розглянуті такі документи: консолідований перелік запитів та відповідей (друга редакція, з додатками), елементи проекту звіту робочої групи, оновлені розрахунки сукупного виміру підтримки агропромислового сектору, оновлена пропозиція з доступу до ринку послуг, оновлений графік законодавчої підтримки вступу України до СОТ, оновлений аналіз діючого законодавства в сфері технічних бар'єрів у торгівлі, оновлений перелік запитань і відповідей про нинішній режим ліцензування.

На основі цих матеріалів підготовлено елементи проекту звіту робочої групи, які розповсюджено серед країн-членів. Нині зазначений документ опрацьовується в країнах-членах СОТ і буде детально обговорюватися на наступному засіданні робочої групи.

На засіданні були досягнуті попередні домовленості щодо підписання двосторонніх протоколів про доступ до ринків товарів і послуг із Бразилією та Польщею. Очікується, що ці протоколи будуть підписані під час Міністерської конференції країн-членів СОТ, яка відбудеться 11-14 вересня в м. Канкун (Мексика).

Україна вже підписала 14 двосторонніх протоколів про доступ до ринків товарів та послуг з Мексикою, Уругваєм, Новою Зеландією, Канадою, Південною Кореєю, Словенією, Латвією, Грузією, Індією, Угорщиною, ЄС, Чехією, Словаччиною та Болгарією.

Наступне засідання робочої групи з розгляду заявки України про вступ до СОТ заплановано провести 27-31 жовтня в Женеві.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також