Зона свободной торговли необходима для повышения конкурентоспособности стран СНГ

20.08.2003, 13:42

В Ялте прошел Международный симпозиум по вопросам функционирования зоны свободной торговли в рамках СНГ. (укр.)

15-16 серпня ц. р. в Ялті відбувся Міжнародний науковий симпозіум "Механізм запровадження та оптимального функціонування Зони вільної торгівлі між державами-учасницями СНД".

Організаторами цього заходу виступили Адміністрація Президента, Кабінет Міністрів, МЗС, Національна академія наук, Міністерство економіки та з питань європейської інтеграції України, а також Виконавчий комітет СНД за підтримки Ради Міністрів Криму.

У Симпозіумі взяло участь більше 70 учасників. Це - науковці та представники урядів держав-учасниць СНД, представники Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини, а також таких регіональних організацій - ЄАВТ, ЦЕФТА та НАФТА.

Учасники Симпозіуму обговорили декілька тематичних блоків, а саме: "Економічні передумови і наслідки впровадження і функціонування повномасштабної зони вільної торгівлі в СНД", "Правовий механізм створення й оптимальної діяльності зони вільної торгівлі в СНД", "Світовий досвід взаємодії країн у регіональних торговельних об'єднаннях", "Інституціональна, моніторингова та інформаційна система зони вільної торгівлі в СНД". Відбувся обмін думками з актуальних питань створення зони вільної торгівлі СНД. Після завершення роботи Симпозіуму було прийнято підсумковий документ - Звернення учасників Симпозіуму до глав держав-учасниць СНД.

Очікується, що результати проведення Симпозіуму, що відбувся цими днями в Ялті, стануть науковим підґрунтям для прийняття главами держав-учасниць СНД відповідних рішень під час вересневого Саміту Співдружності щодо процесу завершення першого етапу створення повномасштабної зони вільної торгівлі в рамках СНД.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також