Украина предлагает упростить визовый режим с Латвией и Эстонией

21.08.2003, 11:25

Министерство иностранных дел Украины проводит консультации с Латвией и Эстонией о либерализации визового режима. (укр.)

В рамках проведення регулярного діалогу з консульсько-правових питань 18-19 серпня ц. р. в Ризі відбулися україно-латвійські, а 20-21 серпня ц. р в Талліні - україно-естонські консультації.

На порядок денний україно-латвійських консультацій будуть внесені наступні питання:

- умови взаємних поїздок громадян обох держав;

- лібералізація візового режиму та можливість запровадження безвізового режиму для власників службових паспортів.

Крім того, планується внести певні уточнення до діючої двосторонньої україно-латвійської Угоди про реадмісію. Також, у зв'язку з набуттям чинності в Латвії нового Імміграційного закону, сторони планують обговорити питання щодо можливості спрощення порядку оформлення дозволів для працевлаштування, постійного та тимчасового проживання, а також термінів їх оформлення.

Під час проведення україно-естонських консультацій, крім питання щодо взаємних поїздок громадян, будуть також обговорюватися перспективи укладення двосторонньої Консульської конвенції, хід виконання положень Угоди між Урядом України та Урядом Естонської Республіки про правову допомогу та правові відносини в цивільних та кримінальних справах, підписаної 15 лютого 1995 року.

Латвійську та естонську сторони буде поінформовано про стан укладання угод про реадмісію між Україною та сусідніми державами та про стан візового діалогу з країнами ЄС.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також