Состоялось совещание по вопросам подготовки тепловых электростанций к зиме

12.09.2003, 16:38

Вопросы подготовки тепловых электростанций Украины к работе в осенне-зимний период рассмотрели участники совещания, которое провел Премьер-министр Украины Виктор Янукович. (укр.)

Для обговорення накопичених проблем до участі у нараді було запрошено фахівців різних рівнів, які працюють в цій галузі, народних депутатів України, представників Міністерства палива і енергетики України.

Підготовка теплових електростанцій до роботи в осінньо-зимовий період йде за визначеним графіком, зазначив глава уряду на початку наради. Хоча є ряд проблем, які потребують негайного вирішення. Віктор Янукович також зауважив, що питання, які виникають кожного року при підготовці до зимового періоду, при підготовці ТЕС, не є новими.

Прем'єр-міністр закликав учасників наради прийняти спільні конструктивні рішення щодо підготовки теплових електростанцій України до роботи в осінньо-зимовий період. уряд до цього питання звертається не вперше. Адже, нещодавно проблеми паливно-енергетичного комплексу були в центрі уваги засідання Кабінету Міністрів та учасників наради стосовно готовності до опалювального сезону 2003-2004 року.

Серед питань, що розглядались на сьогоднішній нараді були: своєчасна оплата за спожиті тепло та енергію, здійснення ремонтно-відновлювальних робіт на станціях та накопичення енергетичного вугілля та паливо-мастильних матеріалів.

За підсумками наради Прем'єр-міністр дав ряд доручень. Зокрема, Мінпаливенерго та НАК "Нафтогаз України" доручено переглянути баланси паливо забезпечення та ліквідувати відставання від графіків поповнення запасів палива. Особливої уваги, на думку Прем'єр-міністра, потребує питання погашення заборгованості споживачів за електроенергію. Так, керівництву центральної та регіональної влади доручено невідкладно вжити дієвих заходів щодо підвищення рівня оплати за електроенергію.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також