Визит руководства "Нафтогаз України" в Туркменистан

17.09.2003, 11:29

Президент Туркменистана Сапармурат Ниязов 15 сентября принял в Ашгабате главу правления НАК "Нафтогаз України" Юрия Бойко для обсуждения условий двустороннего контракта на поставку в Украину туркменского газа. (укр.)

Під час зустрічі з керівником "Нафтогазу України" С. Ніязов наголосив на важливості двосторонніх відносин України та Туркменістану у газовій сфері та необхідності опрацювання питання оплати послуг українських підрядників в інвестиційних проектах на території Туркменистану в рахунок постачання газу в Україну. Згідно умов діючого контракту, 50% вартості газу оплачується зустрічними поставками матеріально-технічних ресурсів українського виробництва.

На сьогодні поставки туркменського газу в Україну здійснюються відповідно до Міждержавної угоди на 2002-2006 роки, підписаної Президентами двох держав.

Українська сторона підготувала проект Міждержавної угоди на 2007-2031 роки, який зараз вивчається туркменською стороною.

Туркменистан є найбільшим постачальником газу для України: в поточному році частка його поставок у газовому балансі країни досягне 45%.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз України".

Читайте також