"Нафтогаз України" и PGNiG будут восстанавливать Ирак

18.09.2003, 11:13

В ходе переговоров НАК "Нафтогаз України" и польской нефтегазовой компании PGNiG (Polskie Gornictwo Naftowe I Gazownictwo S.A.), которые прошли в Варшаве, стороны достигли договоренности о совместном участии в восстановительных работах в зоне польского сектора ответственности Ирака. (укр.)

До складу української делегації, що відвідала Варшаву з одноденним візитом, входили заступники голови правління "Нафтогазу України" Ігор Воронін і Костянтин Фролов. Польську сторону на переговорах представляли голова правління PGNiG Марек Косовський, його заступники Франтішек Крок і Мечислав Якель.

Польська компанія буде рекомендувати "Нафтогаз України" для виконання підрядних робіт, в яких генеральним підрядником буде виступати PGNiG. Польська і українська компанії будуть брати участь в проектах на рівноправних і партнерських засадах. Передбачається, що основний об'єм спільних підрядів припадатиме на енергетику і включить в себе оцінку стану нафтової і газової інфраструктури Іраку, відновлення газо- і нафтопроводів, потужностей зі зберігання і перевалки нафти.

Практична співпраця в Іраку може початися вже в кінці поточного року, коли почнуться роботи по відновленню цієї країни.

Загальна площа польського сектора в Іраку становить 80 тис. кв. км. У нього входять міста Карбала, Вавілон, Наджаф і околиці, провінція Васит на південний схід від Багдада. Українська бригада в складі 1800 чоловік забезпечує безпеку в польському секторі відповідальності в іракській провінції Васит.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз України".

Читайте також