Расшифровка телефонных разговоров подешевеет

04.09.2003, 11:44

Антимонопольный комитет Украины признал дискриминационными существующие тарифы "Укртелекома" на расшифровку для потребителей междугородних и международных телефонных разговоров. (укр.)

В цьому розшифруванні, яке "Укртелеком" за окрему плату проводить на вимогу абонентів, міститься додаткова інформація про дзвінок, наприклад номер телефону, куди телефонували, тривалість розмови тощо. І за чинним сьогодні порядком, абонент мусить оплачувати таку послугу не з розрахунку фактичної кількості телефонних розмов, а за здійснення 50 міжміських або міжнародних дзвінків щомісяця.

Встановлення цього дискримінаційного тарифу АМКУ визнав порушенням у вигляді зловживання монопольним становищем і наклав на "Укртелеком" штраф 20000 грн. Окрім цього, порушника зобов'язано усунути свої неправомірні дії. Цю вимогу АМКУ "Укртелеком" уже погодився виконати.

Коментуючи рішення АМКУ, голова Комітету Олексій Костусєв зазначив: "Одне з наших головних завдань - забезпечити у відносинах між монополістом і його клієнтами непохитне правило: споживач оплачує лише ті послуги, які він фактично отримав. В даному випадку йдеться про те, що вартість розшифрування телефонних розмов має відповідати їхній дійсній кількості. І навряд чи можна назвати цей підхід нелогічним чи несправедливим. Сам "Укртелеком" з цим також згоден. Зрозуміло, що монопольне становище цього оператора на ринку зв'язку, яке склалося природно, надає йому певні переваги, але, водночас, і ставить певні обов'язки. Серед них, насамперед, - коректне ставлення до споживачів. І добре, що "Укртелеком" це усвідомлює".
По материалам пресс-релиза Антимонопольного комитета Украины.

Читайте також