"Укртранснафта" активизирует работу по заполнению нефтепровода Одесса-Броды

08.09.2003, 19:01

ОАО "Укртранснафта" обратилось к государственным органам и компаниям Азербайджана, Казахстана, Российской Федерации и Узбекистана с просьбой предоставить технологическую нефть для заполнения нефтеровода Одесса-Броды. (укр.)

Таке рішення обумовлене необхідністю запобігання загрози його корозії та забезпечення організації технічного обслуговування в осінньо-зимовий період, з тим, щоб негайно розпочати експлуатацію нафтопроводу Одеса-Броди після прийняття Кабінетом Міністрів України рішення стосовно вибору напрямку транспортування нафти цим об'єктом. Відповідні листи розіслані Компанією минулої п'ятниці за підписом генерального директора ВАТ "Укртранснафта" Станіслава Василенко.

"Укртранснафта" просить нафтові компанії чотирьох країн проінформувати її про можливість надання технологічної нафти в обсязі 380-420 тис. тонн (залежно від сорту) з поставкою на термінал Південний у жовтні 2003 р.

"Укртранснафта" запропонувала здійснити оплату нафти у трирічний термін за умови здійснення першої виплати через рік після отримання нафти.

Компанія також звернулася до державних органів та нафтових компаній чотирьох країн з проханням надати інформацію стосовно можливості та напрямку використання нафтопроводу Одеса-Броди, у випадку його заповнення технологічною нафтою, визначивши при цьому сорт нафти, який пропонується для транспортування.

Пропозиції щодо придбання технологічної нафти направлено Міністерству енергетики та мінеральних ресурсів Республіки Казахстан та Міністерству енергетики Російської Федерації, Державній нафтовій компанії Азербайджанської Республіки (ГНКАР), НХК "Узбекнефтегаз", ЗАТ "Національна Компанія "КазМунайГаз", ВАТ "Сиданко", ВАТ "НК "БашнефтЬ", ВАТ "Сургутнефтегаз", ВАТ "Лукойл", ВАТ "НК "Роснефть", ВАТ "Сибірська нафтова компанія", ВАТ "НГК "Славнефть", ВАТ "НК "Юкос", ВАТ "ТНК", ВАТ "Татнефть".

Будівництво магістрального нафтопроводу "Одеса-Броди", довжиною 674 км, діаметром 1020 мм, завершене 2002 року, нафтотерміналу "Південний" - у 2001 році.
По материалам пресс-службы ОАО "Укртранснафта".

Читайте також