Обсуждаются перспективы развития украинской авиационной отрасли

13.01.2004, 17:34

Премьер-министр Украины Виктор Янукович встретился с генеральным конструктором Авиационного научно-технического комплекса им. А. К. Антонова Петром Балуевым и генеральным директором Киевского авиационного завода "АВИАНТ" Олегом Шевченко. (укр.)

Під час зустрічі були розглянуті найбільш актуальні питання розвитку авіаційної промисловості України, яка за словами глави уряду, має значний науково-технічний потенціал та є однією з базових галузей економіки.

В ході зустрічі йшлося про реалізацію перспективних проектів створення конкурентоспроможних на світовому ринку літаків. Зокрема, обговорювалися перспективи розробки та виготовлення нового регіонального реактивного пасажирського літака Ан-148, розрахованого на 75-80 місць. Програма Ан-148 вперше реалізується як міжнародний проект за широкою участю партнерів з Росії, США, Франції, Німеччини, які беруть участь у програмі на основі "поділеного ризику".

Обговорювалися також перспективи реалізація проекту середнього військово-транспортного літака Ан-70. За словами генерального конструктора АНТК ім. О. К. Антонова Петра Балабуєва, завдяки принциповій позиції уряду вперше в Державному бюджеті на 2004 рік окремою бюджетною програмою включено фінансування завершення програми іспитів та запуску у серійне виробництво літака Ан-70.

Під час зустрічі було розглянуто питання щодо створення та налагодження серійного виробництва на Київському авіаційному заводі "АВІАНТ" нового сучасного тролейбусу, пристосованого для посадки інвалідів.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також