Сельхозпредприятия обеспечат минеральными удобрениями

16.01.2004, 17:22

Кабинет Министров Украины принял постановление об обеспечении минеральными удобрениями сельскохозяйственных производителей. (укр.)

Для гарантованого виконання програми "Зерно-2004", уряд продовжує проводити політику стимулювання діяльності сільськогосподарських виробників та підвищення ефективності використання бюджетних коштів.

Виходячи з регіональних розрахунків, для проведення весняно-польових робіт в 2004 році необхідно закупити 506 тис. тонн мінеральних добрив (в діючий речовині). Такі обсяги дадуть можливість збільшити рівень їх внесення в цьому році на 30% порівняно із 2003 роком.

Саме тому на першому в 2004 році засіданні уряду, постановою Кабінету Міністрів затверджено Порядок використання коштів державного бюджету в сумі 140 млн. гривень, що спрямовуються на часткову компенсацію вартості мінеральних добрив вітчизняного виробництва. Дана постанова розроблена з метою стимулювання закупівель та збільшення обсягів застосування мінеральних добрив вітчизняного виробництва. Її виконання дозволить здешевити сільськогосподарським товаровиробникам мінеральні добрива вітчизняного виробництва, закуплені безпосередньо у хімічних підприємств та вітчизняних трейдерів.

Постанова також передбачає, що на період з 1 січня по 1 липня 2004 року, Міністерство промислової політики, за погодженням з Міністерством економіки та європейської інтеграції, Міністерством аграрної політики та Міністерством фінансів, регулює граничний рівень оптово-відпускних цін на мінеральні добрива вітчизняного виробництва, що закуповуються сільськогосподарськими товаровиробниками на хімічних підприємствах, на часткову компенсацію вартості яких виділяються кошти з державного бюджету.

В додатках до затвердженого Порядку визначені, зокрема, розміри компенсації вартості мінеральних добрив вітчизняного виробництва. Так, сума компенсації за одну тонну селітри аміачної становить 100 гривень, карбаміду - 130, води аміачної - 70, нітроамофоски - 270, комплексних мінеральних добрив - 200, суперфосфату - 130, каїніту - 15.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також