Программа переподготовки бывших военнослужащих будет продолжена в 2004 году

30.01.2004, 13:30

Более 400 бывших военнослужащих, начиная с 1999 года, прошли обучение на курсах по изучению иностранных языков в рамках программы переподготовки военнослужащих, уволенных в запас. (укр.)

29 січня у приміщенні Британської Ради у м. Києві розпочалися заняття з вивчення англійської мови для групи колишніх військовослужбовців. Заняття триватимуть 400 годин і проходитимуть за інтенсивною програмою. Для слухачів цієї групи, яка має у своєму складі 14 офіцерів запасу, також заплановано додатковий 100 годинний курс ділової англійської мови та бізнесу.

З відкриттям цього курсу практично завершено виконання програми 2003 року в рамках співробітництва між НАТО та Україною у сфері перепідготовки кадрових військовослужбовців, звільнених в запас (відставку) або тих, які невдовзі мають бути звільненими. У рамках цієї програми подібні курси з вивчення англійської, французької, німецької та італійської мов були розпочаті у вересні-грудні 2003 року в містах Миколаїв, Харків, Львів та Київ. Починаючи з 1999 року, це вже 5-й набір слухачів. На сьогодні вже більше 400 колишніх військовослужбовців пройшли навчання за цією програмою. Більшість з них успішно працюють на цивільних посадах.

Враховуючи позитивний досвід та результати від запровадження цієї програми, а також воєнну реформу в Україні, програму перепідготовки українських військовослужбовців буде продовжено і у 2004 році.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также