Ситуация на рынке мясопродуктов стабилизируется

22.10.2004, 11:24

Ценовая ситуация на рынке мясопродуктов стабилизируется и намечается тенденция к снижению цен. (укр.)

Про це повідомив під час прес-конференції перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів України Микола Азаров.

"Опозиції дуже хотілося створити ажіотаж у країні, - зазначив він, - добитися зростання цін, і на цьому фоні піти на вибори. Такого не сталося і не могло статися, адже серйозної об'єктивної причини для різкого підвищення цін на м'ясні продукти не було і немає".

За словами Миколи Азарова, оптові ціни на м'ясо у жодному регіоні не зросли. Різке коливання було у дев'яти областях із двадцяти семи і тільки - роздрібних цін. "Чому в інших областях цього не сталося? Чому це відбулося на фоні збільшення на 300 тис. тонн споживчого балансу м'яса і м'ясних продуктів? Україна була повністю забезпечена і зараз забезпечена необхідною кількістю м'ясних продуктів. Для такого сплеску цін ніякої підстави не було", - констатував перший віце-прем'єр.

На думку М. Азарова, послідовне зростання цін на м'ясо і м'ясопродукти, що спостерігалося у нас на початку цього року, було зумовлено об'єктивними чинниками. Це, передусім, неврожай торік і подорожчання кормів. З огляду на це уряд пішов на своєчасну лібералізацію завезення м'яса у країну. До того ж селянам почали доплачувати гроші за кожен кілограм зданого кондиційного м'яса. Таким чином, об'єктивні фактори збільшення собівартості виробництва м'яса уряд компенсував.

"Та програма, яку зараз розробив уряд, - повідомив Микола Азаров, - дасть змогу принципово і наперед поліпшити ситуацію на ринку м'ясопродуктів. Наступного року ми ставимо завдання збільшення на 250 тис. тонн виробництва м'яса. Усі можливості для цього ми маємо".

У довготерміновій програмі передбачено виробництво в Україні не менше 2 мільйонів тонн м'яса щороку.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також