Проверяются факты распространения неправдивой информации о банке "Мрия"

10.11.2004, 12:10

Генеральная прокуратура Украины поручила прокурору г. Киева проверить факты неправдивой информации относительно финансовой состоятельности банка "Мрия". (укр.)

Про це повідомила заступник генерального прокурора України Ольга Колінько в листі до президента АУБ Олександра Сугоняко.

Доручення Генеральної прокуратури надійшло у відповідь на запит народного депутата України п. Ніколаєнка С. М., якому АУБ направляла звернення про сприяння у захисті українських банків, їх вкладників та клієнтів. Таке ж звернення 8 жовтня АУБ направила Президенту України, голові Верховної Ради, народним депутатам, голові Верховного Суду та прем'єр-міністру України. Приводом до направлення звернення послужила ситуація, яку намагалися штучно створити навколо фінансово-здорової банківської установи.

У зверненні президента АУБ, зокрема, наголошувалось на необхідності "викриття відповідними державними органами організаторів цієї злочинної акції та їх притягнення до відповідальності у відповідності із Законами України та усунення самої можливості  участі державних органів у нападах на банки та сотні тисяч громадян, що мають фінансові стосунки  з тим чи іншим банком".

Як результат, у листі Генпрокуратури на ім'я прокурора Києва п. Кузьміна Р. Р. дано доручення "організувати перевірку наведених доводів, за наявності підстав вжити вичерпних заходів реагування". Про результати перевірки доручено повідомити народного депутата України п. Ніколаєнка С. М. та президента АУБ п. Сугоняка О. А.
По материалам пресс-службы Ассоциации украинских банков.

Читайте також