UTICO и банк "Атарес" реализует программу для туристических предприятий

18.11.2004, 12:12

ЗАО "Украинская транспортная страховая компания" (UTICO) совместно с ОАО АКБ "Антарес" реализует программу для получения банковских гарантий туристическими предприятиями. (укр.)

Починаючи з березня 2004 р. ЗАТ "Українська транспортна страхова компанія" (UTICO) спільно з ВАТ АКБ "Антарес" активно реалізує програму для отримання банківської гарантії туристичними підприємствами без застави та відкриття банківського рахунку. А саме, ЗАТ УТСК (UTICO) укладає договори страхування відповідальності перед гарантом з партнерами - туристичними компаніями.

Згідно цієї програми туроператор підтверджує фінансове забезпечення своєї відповідальності перед туристом, за збитки, що можуть бути заподіяні туристу в разі необхідності покриття витрат туриста з його повернення в місце постійного проживання (перебування), відшкодування вартості ненаданих послуг, передбачених договором. За цей період  між UTICO та туристичними компаніями було укладено 130 договорів з цього виду страхування, страхові премії по яким склали більш 42 тис. грн.

У зв'язку з прийняттям змін до Закону України "Про туризм", що вступили в дію 01.01.2004, для отримання ліцензій туристичними компаніями необхідна письмова гарантія банку чи іншої кредитної організації для забезпечення захисту прав туристів з метою фінансового забезпечення відповідальності туристичної компанії за збитки, що можуть бути заподіяні туристу в разі виникнення обставин її неплатоспроможності чи внаслідок порушення процесу про визнання її банкрутом, які пов'язані з необхідністю покриття витрат туриста на його повернення в місце постійного проживання, відшкодування вартості ненаданих послуг, передбачених договором.
По материалам пресс-релиза ЗАО "Украинская транспартная страховая компания" (UTICO).

Читайте також