"Укрсоцбанк" предлагает молодежный жилищный кредит

19.11.2004, 17:26

АКБ "Укрсоцбанк" принимает участие в реализации Программы молодежного жилищного строительства. (укр.)

У рамках Програми молодіжного житлового кредитування, що її спільно реалізують Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву (далі - Фонд) і АКБ "Укрсоцбанк", молоді сім'ї та самотні молоді громадяни можуть за рахунок кредитних коштів не лише придбати житло, але й одержати часткову компенсацію процентної ставки по кредиту.

Компенсація здійснюється з розрахунку облікової ставки Національного банку України. Фактичний розмір компенсації для кожного конкретного позичальника розраховують реґіональні відділення Фонду, виходячи з норми 21 кв. м жилої площі на одну особу і додатково 20 кв. м на сім'ю.

Крім того, співпраця банку з Фондом за вказаною Програмою передбачає встановлення низки пільгових умов кредитування:

- розмір авансового внеску складає 25% вартості житла, якщо кредит оформлюється на строк до 5 років, і 30% - до 15 років;

- за бажанням клієнта може застосовуватись пільговий період, упродовж якого позичальник сплачує Банку лише відсотки за користування кредитом, а власне кредит починає виплачувати по закінченні пільгового періоду;

- строк пільгового періоду залежить від строку кредитування.

Молодіжний житловий кредит. На сьогодні АКБ "Укрсоцбанк" активно співпрацює с Фондом за Програмою часткової компенсації процентної ставки по кредитах комерційних банків молодим сім'ям та самотнім молодим громадянам на будівництво і придбання (реконструкцію) житла.

Відповідно до умов Програми потенційними позичальниками можуть стати громадяни віком до 35 років.

Для зарахування компенсації філія банку, який надає кредит, відкриває позичальнику поточний рахунок.

Розрахункова вартість кв. метра житла складається за даними Держбуду в залежності від конкретного реґіону.

Після попереднього погодження питання щодо одержання компенсації в реґіональних відділеннях Фонду претенденти на її отримання звертаються до Банку. Після позитивного рішення Банку стосовно кредитування Фонд надає позичальнику довідку, де фіксується прийняття остаточного рішення про надання часткової компенсації процентної ставки. У разі ненадання Фондом зазначеної довідки, позичальник може одержати кредит у Банку без подальшого компенсування процентної ставки.

АКБ "Укрсоцбанк", заснований у вересні 1990 року, входить до групи найбільших банків України. Чисті активи АКБ "Укрсоцбанк" на 1 листопада 2004 року становили 6,036 млрд. грн. Капітал банку на 01.11.2004 дорівнював 616,3 млн. грн. Кредитний портфель склав на 01.11.2004 3,9 млрд. грн. Кошти на рахунках приватних клієнтів АКБ "Укрсоцбанк" на 1 листопада 2004 року - 2,3 млрд. грн. Поточний результат діяльності АКБ "Укрсоцбанк" становить на 1 листопада 2004 року 69,3 млн. грн. Філіальна мережа банку нараховує понад 500 операційних точок.
По материалам пресс-релиза АКБ "Укрсоцбанк".

Читайте також