В Киеве прошло заседание Совета регионов Украины

25.11.2004, 12:35

24 ноября под председательством Президента Украины Леонида Кучмы состоялось заседание Совета регионов Украины. (укр.)

У зустрічі взяли участь Прем'єр-міністр України Віктор Янукович, Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, члени Уряду, керівники депутатських фракцій та груп, голови обласних державних адміністрацій, обласних рад і мери міст.

На початку засідання Глава держави наголосив, що ця зустріч викликана ситуацією, яка "склалася в Україні і вимагає ради для прийняття спільних виважених рішень, бо силові дії я відкидаю".

Президент також зауважив: "Я хочу наголосити, що сьогодні ми запрошували на цю зустріч керівників усіх фракцій парламенту. Я розумію, що наше запрошення до діалогу знову відкинуто".

Під час засідання учасники обмінялися думками щодо ситуації, яка склалася. Леонід Кучма зробив кілька коментарів. Зокрема, говорячи про звинувачення на адресу Уряду щодо орієнтування політики виключно на схід України, Глава держави зауважив: "Ніхто сьогодні не може звинуватити Уряд, що він у цьому плані був некоректним. Сьогодні, наприклад, на тисячу жителів західної України фінансування більше, ніж на сході".

Коментуючи виборчий закон, Президент України знову підкреслив, що такого закону немає ніде в світі з точки зору визначених у ньому норм щодо формування виборчих комісій.

Коментуючи заяву Посольства Сполучених Штатів Америки стосовно підтримки українського народу, який вийшов на вулицю, Леонід Кучма наголосив, що українська влада не може нехтувати інтересами українського суспільства, яке на вулицю не вийшло. "А що в Маріуполі чи Луганську не народ?", - запитав він.

Крім того, Глава держави піддав критиці спроби тиску на студентство з метою виходу їх на акції протесту. "Я категорично забороняю чинити тиск на студентство, мені прикро дивитися, коли діти на вулиці", - зазначив Президент України. Він також відзначив, що вулиця не повинна бути інструментом для вирішення наявних проблем і звернувся до Київського міського голови зі словами: "Ви як мер, як батько, як дідусь повинні були звернутися: "Люди добрі, не на вулиці треба вирішувати проблеми, які є".

Закінчуючи засідання, Президент України звернувся з промовою до присутніх.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також