Президент Украины обсудил с "силовиками" ситуацию накануне выборов

24.12.2004, 11:14

23 декабря Президент Украины Леонид Кучма провел встречу с руководителями силовых ведомств при участии исполняющего обязанности премьер-министра Николая Азарова. (укр.)

На початку наради глава держави, зокрема, підкреслив: "Я запросив вас, враховуючи, що у неділю, напевно, найвідповідальніший день у житті України. Я без перебільшення це кажу, бо цей тур виборів має величезне значення для долі України". Тому, за словами Президента України, необхідно зробити все належне для забезпечення вільного волевиявлення громадян 26 грудня.

Під час наради глава держави зазначив, що підпише ухвалений Верховною Радою України Закон України "Про Державний бюджет на 2005 рік". "Я хочу поздоровити Уряд із прийняттям бюджету. Ми всі добре розуміємо, що бюджет складний, але простих бюджетів взагалі не буває", - сказав Леонід Кучма. Він зауважив, що "на наступний рік, напевно, закладено найсоціальніший бюджет за всі роки незалежності" з точки зору збільшення видатків на соціальні витрати. "Але під такі соціальні витрати треба, щоб відмінно працювала економіка. Я думаю, що цей уряд повинен передати наступному уряду дієздатну економіку".

Глава держави висловив переконання, що 2004 рік буде завершено з "добрими економічними показниками". Йдеться, насамперед, про темпи зростання ВВП, низькі темпи інфляції та стовідсоткове виконання Державного бюджету поточного року. При цьому Президент України нагадав, що за час політичної кризи в Україні було втрачено більш ніж два мільярди гривень Державного бюджету, "тому ми добре розуміємо, що таке стабільність в Україні, і добре, що ми усіма діями утримали цю стабільність, у тому числі і діями уряду, і прийняттям конституційної реформи. Але у наступному році нашим наступникам треба зробити висновки - війни треба припинити, треба розпочати творення. Цього нам сьогодні не вистачає".

Під час наради глава держави цікавився, чи все на сьогодні зроблено Урядом щодо проведення виборчої кампанії, у першу чергу, стосовно фінансування ЦВК.

Микола Азаров поінформував про стовідсоткове забезпечення коштами Центрвиборчкому для проведення переголосування другого туру виборів Президента України.

Характеризуючи поточну економічну ситуацію в Україні, в. о. прем'єр-міністра України, зокрема, повідомив про відновлення платежів за електроенергію. Він також зазначив, що надходження до бюджету "за останні три дні складають 400, 300, 280 мільйонів гривень. Ми впевнено закриваємо рік", - підкреслив він. За словами Миколи Азарова, це забезпечило здійснення виплат усіх соціальних платежів.

За результатами наради з керівниками силових відомств Президент України Леонід Кучма доручив Генеральній Прокуратурі України, Міністерству внутрішніх справ України, Службі безпеки України вжити всіх необхідних заходів щодо недопущення порушень виборчого законодавства та забезпечення громадського порядку для вільного волевиявлення громадян України під час виборів Президента України.

Глава держави також доручив керівникам силових відомств провести 24 грудня брифінг та поінформувати громадськість про хід підготовки до проведення виборів Президента України.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також