В Украине более полумиллиона больных железодефицитной анемией

16.02.2004, 14:53

16 февраля состоялась благотворительная акция передачи Национальному Фонду "Украина - детям" медицинского препарата "Внофер" для терапии железодефицитных состояний у беременных, детей и больных, которые не переносят пероральные препараты железа. (укр.)

В акції передачі взяли участь: Кучма Людмила Миколаївна, почесний президент Фонду; Москаленко Віталій Федорович, голова Наглядової ради Національного фонду "Україна - дітям"; Підаєв Андрій Володимирович, міністр охорони здоров'я України; представники компанії Віфор Інтернешнл.

В своєму вступному слові В. Москаленко повідомив присутнім, що в минулому, 2003 році, Фондом було отримано гуманітарну допомогу на загальну суму 26 млн. грн. "Досить приємно, що на минулому тижні Фонд закінчив підводити підсумки роботи, і вже сьогодні Фондом було отримано препаратів для лікування залізодефіцитних станів на загальну суму 1149120 євро" зазначив Москаленко.

Людмила Кучма подякувала компанії та Міністерству охорони здоров'я за плідну співпрацю на шляху покращання здоров'я дітей і матерів та сказала: "Здоров'я дітей потребує не лише коштів, окрім фінансових ресурсів необхідно об'єднання зусиль громадськості, Уряду та приватних компаній. В минулому році Фондом було передано до системи охорони здоров'я та до конкретних медичних закладів велику кількість ліків та медичного обладнання. Передача препаратів на півтора мільйони євро - це лише ще один яскравий приклад співпраці задля поліпшення здоров'я нації. Отримані сьогодні Фондом препарати будуть передані до дитячих лікарень та дитячих будинків всіх регіонах України".

Міністр охорони здоров'я в своєму виступі відмітив: "Мені дуже приємно бути учасником цього шляхетного заходу. Сподіваюсь, що отримані системою охорони здоров'я препарати зможуть покрити існуючи потреби дитячих закладів. Важливим є ще і той факт, що після акції передачі препарату розпочинається наукова конференція, де практикуючи лікарі та науковці зможуть обмінятися досвідом застосування препаратів для лікування залізодефіцитних станів".

За даними ВООЗ більше третини населення нашої планети страждають залізодефіцитною анемією. Вона охоплює всі вікові групи. В багатьох країнах питання щодо попередження і лікування анемій стає соціальною проблемою.

Що стосується України то протягом останніх років відчутно зросла кількість зареєстрованих випадків цього захворювання (в порівнянні з 1999 роком на 31,7%). Загальна кількість захворюваності на залізодефіцитні анемії у 2002 році склала 1295,7 осіб, на 100 тисяч населення, а це 625059 хворих. І це тільки виявлені і зареєстровані випадки.
По материалам пресс-службы Министерства здравоохранения Украины.

Читайте також