Космическая отрасль Украины имеет позитивную динамику развития

02.02.2004, 17:49

Сегодня, 2 февраля, Президент Украины Леонид Кучма провел встречу с президентом Национального космического агентства Украины Александром Негодой. (укр.)

Під час зустрічі Олександр Негода поінформував главу держави про стан справ у галузі високих технологій. Він відзначив позитивну динаміку розвитку галузі в 2003 році. Зокрема, наголосив на зростанні обсягів виробництва на 22% порівняно з 2002 роком, освоєнні 14 нових високотехнологічних виробів для промисловості, енергетики, сільського господарства, медицини. Було розглянуто також питання реформування галузі та інноваційного розвитку відповідно до завдань, поставлених Президентом України.

Леонід Кучма цікавився ходом вирішення проблемних питань реалізації україно-американської спільної програми з утилізації ракетного палива на Павлоградському хімічному заводі. Президент України дав доручення щодо проведення подальших переговорів з американською стороною на експертному рівні з цього питання.

Під час розмови було обговорено також ініціативу Президента США Джорджа Буша щодо освоєння міжпланетного простору, озвучену ним 14 січня 2004 року. Глава держави відзначив, що нова космічна ініціатива Президента США викликає великий інтерес, насамперед, завдяки ролі, яка відводиться космонавтиці в найближчі роки. Леонід Кучма підкреслив, що, виходячи зі статусу нашої країни як космічної держави, Україна повинна звіряти свої плани з вимогами сьогодення, координувати зусилля зі світовою спільнотою.

Співрозмовники обговорили хід реалізації підписаного в жовтні минулого року Договору між Україною та Федеративною Республікою Бразилія про довгострокове співробітництво у використанні ракетоносія "Циклон-4" на пусковому центрі Алкантара.

Олександр Негода також поінформував главу держави про пропозиції щодо участі України в Організації співробітництва країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону в космічній галузі.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також