В Киеве состоится выставка современных британских детских иллюстраторов

02.02.2004, 13:35

В рамках проекта Британского совета в Киеве будет проходить выставка работ известных современных британских детских иллюстраторов. (укр.)

Проект "Чарівний Олівець" - виставка робіт найвідоміших сучасних британських дитячих ілюстраторів буде експонуватися у Конференційному Центрі Британської Ради, неподалік Контрактової площі, вул. Григорія Сковороди, 4/12, протягом лютого.

Британські дитячі книжки віддавна зажили слави в усьому світі, і не лише через чудовий зміст, а й завдяки захоплюючим ілюстраціям. Згадати хоча б "Алісу в країні чудес" із малюнками Джона Тенніела - для багатьох людей ці малюнки були першим знайомством із британською культурою. "Чарівний Олівець" має на меті продемонструвати, що сучасні дитячі ілюстратори у Сполученому Королівстві не просто плекають традиції, а й розвивають та урізноманітнюють цю захоплюючу галузь мистецтва.

До виставки входять 60 робіт 13-ти найпопулярніших сучасних британських ілюстраторів. Укладав виставку Квентін Блейк (Quentin Blake) - наразі, напевне, найвідоміший у Великій Британії ілюстратор. Проголошений "магістром ілюстрації", Квентін Блейк є лауреатом численних премій, включаючи Премію Кейт Гріневей, Премію Курта Машлера, Премію Smarties та Премію Ганса Християна Андерсена. До недавнього часу Квентін Блейк обіймав посаду першого в Британії Дитячого Лауреата. За його словами, "виставка припаде до смаку і малим, і старим, і всім, хто перебуває на цікавому відрізку життя поміж ними".

Роботи, відібрані до виставки, показують не лише якість та красу сучасних ілюстрацій, а й надзвичайне розмаїття стилів, техніки та тематики малюнків.

Почесним гостем "Чарівного Олівця" буде експозиція робіт від провідного українського дитячого видавництва А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА.

Проект "Чарівний Олівець" включає як власне виставку малюнків, так і експозицію книжок, до яких зроблено ці ілюстрації, та захоплюючу програму подій - серед них конкурси малюнків, вікторини, хіт-парад ілюстрацій, творчі майстерні з анімації та з використання новітніх технологій в ілюструванні та дизайні, зустрічі з відомими українськими митцями- ілюстраторами.
По материалам пресс-релиза Британского Совета.

Читайте також