Грипп отступает

03.02.2004, 11:20

По данным Украинского центра гриппа, на протяжении четвертой недели (26.01.2004-31.01.2004) текущего года в целом по десяти контрольным городам Украины заболеваемость гриппом уменьшилась на 6,4%. (укр.)

Зниження захворюваності спостерігається у всіх містах, крім Дніпропетровська та Сімферополя, де захворюваність зросла відповідно на 2,9% та 16,4%.

З 10 контрольних міст епідемічні пороги захворюваності перевищено лише у містах Львові та Сімферополі - на 24,2% та 11,6%, відповідно. У Сімферополі епідемія продовжується другий тиждень, а у Львові - перший тиждень епідемії.

У групі дітей шкільного віку у 5 містах спостерігалося зростання захворюваності: у Дніпропетровську - на 7,4%, Донецьку - 16,4%, Києві - 24,8%, Сімферополі - на 50,6%, Харкові - на 23,7% та Чернігові - на 50,0%.

Отже, очевидно, що на рівень захворюваності, особливо, серед школярів, суттєво впливає введення позачергових канікул. У тих містах, де заняття в школах відновлено, розпочинається зростання захворюваності.

За даними вірусологічної лабораторії Київської міської СЕС в одному випадку підтверджено грип А(Н1N1) методом імунофлюоресценції. Розпочато дослідження на курячих ембріонах щодо виділення вірусу грипу.

Міністерством охорони здоров'я України ведеться робота по організації профілактичних та протиепідемічних заходів. На всіх адміністративних територіях України посилено контроль за виконанням протиепідемічних заходів у лікувально-профілактичних закладах, дитячих дошкільних, ПТУ, ВУЗах, середніх учбових закладах.
По материалам пресс-службы Министерства здравоохранения Украины.

Читайте також