Украину посетит "Театр без границ"

03.02.2004, 11:10

В рамках программы Британского Совета в Украине пройдут гастроли молодого и динамичного британского театра Unlimited Theatre ("Театр без границ") со спектаклем "Нейтрино". (укр.)

Спектаклі відбудуться: Київ, четвер 12 та п'ятниця 13 лютого, на сцені Театру на Липках ("ТЮГ"); Донецьк, понеділок, 16 лютого, на сцені ПК ім. Горького. Поч. о 19:00.

Самі Unlimited Theatre так визначають своє творче кредо: "Разом ми намагаємося створювати та представляти на розсуд глядачів розумний, новий театр, який є водночас смішним, провокативним та оптимістичним. Ми співпрацюємо з близькими за духом митцями у Великій Британії та за кордоном, щоб кожен творчий процес відкривав для нас щось нове та змінював нас".

Від початку своєї роботи у 1997, Unlimited Theatre багато гастролює у Великій Британії і дедалі більше за кордоном. Їхні постановки побували на міжнародних фестивалях у Ірландській Республіці, Німеччині, Зімбабве, Філіпінах, Папуа-Новій Гвінеї, Косово та США. П'єси Unlimited Theatre транслювали Радіо Бі-Бі-Сі та Китайське Державне Телебачення. У творчому доробку Unlimited Theatre наразі 10 постановок.

Прем'єра "Нейтрино" відбулася 2001 року на Единбурзькому театральному фестивалі, де п'єса отримала перший приз "за нову драматургію та захоплюючу постановку" (Edinburgh Fringe First award for "innovation in theatre and an outstanding production"). До речі, у 2000 році таким же призом було нагороджено іншу постановку Unlimited Theatre - "Статичність" ("Static").

Гастролі Unlimited Theatre в Україні проходять у рамках мистецької програми Британської Ради. Її метою є представлення творчого потенціалу, динаміки і розмаїття сучасного мистецтва Великої Британії та усунення застарілих стереотипів щодо Сполученого Королівства.
По материалам пресс-релиза Британского Совета.

Читайте також