Олег Скрипка выступит в роли DJ-я

04.02.2004, 11:35

В рамках программы Британского Совета состоится совместный концерт рок-группы Mystery Juice (Эдинбург, Шотландия) и DJ O'Скрипки (Киев, Украина). (укр.)

Концерт відбудеться 27 лютого у Київській міській галереї мистецтв "Лавра", вул. Мазепи (кол. Січневого Повстання).

Група Mystery Juice / Містері Джюс - це чудовий шоумен Tim Matthew / Тім Мет'ю (головний вокал, електроскрипка), Donald MacDougall / Дональд МакДугал (гітара, вокал), Joe Peat / Джо Піт (бас) та Donald Hay / Дональд Хей (барабани).

Гурт було засновано 1996 року. Базується він у столиці Шотландії Единбурзі. Британська преса одностайна щодо неможливості ввібгати музику Mystery Juice в рамки будь-якого окремого жанру - це неймовірна еклектика, де "результат є значно більшим, ніж проста сума складових стилів" (Scotland on Sunday, травень 2002). Ось далеко не вичерпний перелік інгредієнтів у коктейлі Mystery Juice: фанк, блюз, реп, хіп-хоп, фолк, біт, прогресивний рок та класичний рок-н-рол. І все це в оздобленні захоплюючого сценічного виконання, бо Mystery Juice є не "студійною", а насамперед концертною групою - їх можна по-справжньому оцінити, лише побувавши на "живих" виступах.

Наразі в доробку Mystery Juice є три альбоми, причому перші два з них вийшли лише в Росії: "Overdrove" та "Live in Moscow". Здобувши неабияку популярність у наших північно-східних сусідів, гурт багато гастролював Росією. До речі, там вони зустрілися й потоваришували з гуртом В.В. - обидві групи виступали 1998 року на фестивалі у Якутську. Після виходу у 2002 році першого британського альбому Mystery Juice "Seed" у пресі Сполученого Королівства з'явилися відгуки на кшталт "такої крутої групи в Шотландії не було вже дуже давно" (Leicester Mercury, травень 2002).

Концерт у Києві поєднає у собі український дебют Mystery Juice та світовий дебют Олега Скрипки в амплуа DJ-я.

Концерт проходить у рамках мистецької програми Британської Ради. Вона має на меті представлення творчого потенціалу, динаміки і розмаїття сучасного мистецтва Великої Британії, а також сприяння взаємозбагаченню культур сучасних Британії та України. Цією акцією ми також відзначаємо "родинні зв'язки" двох міст-побратимів: Києва та Единбурга.
По материалам пресс-релиза Британского Совета.

Читайте також