В январе промышленное производство в Киеве выросло на 17%

05.02.2004, 10:56

4 февраля Президент Украины Леонид Кучма провел встречу с председателем Киевской городской государственной администрации Александром Омельченко. (укр.)

Під час розмови було обговорено питання соціально-економічної ситуації в Києві на початку року. Олександр Омельченко відзначив, що за січень цього року порівняно з відповідним періодом 2003 р. на 17% зросло промислове виробництво. За словами Київського міського голови, це дає підстави говорити про стабільний розвиток промислового потенціалу міста.

Під час зустрічі глава держави цікавився ситуацією зі збитковими підприємствами в місті. Він також акцентував увагу на розвитку таких промислових об`єктів, як заводи "Арсенал", "Київське виробниче об'єднання імені Артема" та Радіозавод. Леонід Кучма відзначив, що ситуація на заводі "Арсенал" "потребує пильнішої уваги міської влади", зважаючи на те, що "підприємство має найсучасніший рівень обладнання та висококваліфіковану робочу силу", але втратило темпи промислового розвитку. Президент України також зауважив, що особисто відвідає завод та ознайомиться з його роботою.

Своєю чергою Олександр Омельченко повідомив Главі держави про те, що всі київські заводи мають виробничі замовлення на поточний рік.

Президент України цікавився станом будівництва житла та цінами на житло в столиці. Київський міський голова поінформував, що третій рік поспіль у Києві будується 1 млн. кв. м житла. Утім, за словами Олександра Омельченка, це не задовольняє потреби ринку житла, тому в поточному році показники нарощуватимуться.

Під час розмови також було обговорено питання залучення іноземних інвестицій у будівництво торгівельних об'єктів міста та сфери послуг Києва.

Крім того, порушувалося питання щодо відзначення 14 лютого в Києві 15-ї річниці виводу військ з Афганістану.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також