Пакет акций ОАО "Акционерная компания "Свема" закреплен в госсобственности

11.03.2004, 11:39

Кабинет Министров Украины принял распоряжение "О закреплении в государственной собственности пакета акций ОАО "Акционерная компания "Свема". (укр.)

Згідно з розпорядженням у державній власності строком на три роки закріплено пакет акцій ВАТ "Акціонерна компанія "Свема" (м. Шостка Сумської області) у розмірі 50% статутного фонду плюс одна акція.

ВАТ "Свема" включено до переліку підприємств, які мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави та є єдиним в Україні виробником кіно фотоплівок та магнітних стрічок.

Відповідно до закону України "Про господарські товариства" та статус ВАТ закріплення в державній власності контрольного пакета акцій здійснюється для забезпечення впливу держави на прийняття відповідних рішень на загальних зборах акціонерів цього стратегічного підприємства, визначених ст. 41 та 42 зазначеного закону, а також дасть можливість впливу при участі в інших підприємствах та об'єднаннях підприємства при передачі в заставу, оренду, продаж та відчуження іншими способами майна ВАТ, балансова вартість якого перевищує 10% підсумку балансу ВАТ.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також