В Женеве проходит сессия Комиссии ООН по правам человека

20.03.2004, 16:23

В Женевском Дворце Наций продолжает работу 60-я сессия Комиссии ООН по правам человека. (укр.)

В ході сесії при обговоренні Доповіді Верховного комісара ООН з прав людини, глава Української делегації, Представник України в Комісії з прав людини, радник Президента України за спеціальних міжнародних питань Анатолій Зленко наголосив, що Україна надає великого значення захисту прав людини і докладає багато зусиль на національному, регіональному і міжнародному рівнях для зміцнення існуючої системи міжнародного співробітництва в цій сфері.

"Ми вітаємо значні зусилля Верховного комісару, позиція якого великою мірою визначає характер міжнародного співробітництва у правозахисній галузі і справляє вплив на інші сфери багатосторонньої взаємодії. Заслуговує на увагу його робота, спрямована на приведення національних систем у повну відповідність з міжнародними стандартами", - заявив А. Зленко.

у своєму виступі представник України також звернув увагу на необхідність запобігання конфліктам як основному джерелу масових порушень прав людини. Він поділив думку, викладену в доповіді Верховного комісара, щодо можливості більш тісної інтеграції захисту прав людини у миротворчі процеси ООН, місія якої покликана докладати необхідних зусиль для забезпечення стабільності і поширення демократичних цінностей, а також поваги й захисту прав людини.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також