Министерство финансов Украины уже утверждено более 500 паспортов бюджетных программ

29.03.2004, 11:25

Во исполнение статьи 42 Закона "О Государственном бюджете Украины на 2004 год" уже утверждено более 500 паспортов бюджетных программ. (укр.)

Розробляються ці документи розпорядниками коштів державного бюджету, а затверджуються - спільними наказами Міністерства фінансів України і галузевими міністерствами.

У паспорті бюджетної програми зазначаються законодавчі підстави, які регламентують її виконання, деталізується характеристика передбачених витрат, правильність їх використання і ефективність провадження самої програми.

"Це дуже корисний механізм. У 2004 році він використовується вперше. Далі структуру і принципи формування бюджетних паспортів ми будемо розвивати у бік конкретизації показників", - сказав директор Департаменту зведеного бюджету Міністерства фінансів України Сергій Рибак.

У 2004 році передбачено 700 державних програм, з-поміж них є програми, на які не передбачено складання бюджетних паспортів, бо вони мають специфіку. До такого переліку входять загальнодержавні програми, субвенції місцевим бюджетам тощо.

Директор департаменту пояснив, що на всі програми, у тому числі соціальні, бюджетні паспорти затверджено вчасно. На черзі - паспорти тих програм, фінансування яких розпочинається з середини року або пізніше.

Крім того, Сергій Рибак підкреслив, що відомості про роботу системи бюджетних паспортів будуть широко використовуватись у процесі формування бюджету на наступний рік.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також