В Ираке ранен украинский миротворец

30.03.2004, 10:57

Во время патрулирования иракского города Аль-Хай был ранен украинский военнослужащий национального контингента Коалиционных объединенных оперативных сил. (укр.)

29 березня близько 13.00, під час планового патрулювання вулиць іракського міста Аль-Хай було поранено українського військовослужбовця національного контингенту Коаліційних об'єднаних оперативних сил в Республіці Ірак старшого сержанта служби за контрактом Валерія Мітіна.

Під час виконання завдання український рухомий механізований патруль помітив біля однієї із бензозаправних станцій натовп місцевих мешканців. Ситуація поступово виходила з під контролю місцевого підрозділу цивільної оборони.

За допомогою втручання у ситуацію українських миротворців людей вдалося вгамувати і переконати їх розійтись. Але в останню мить невідомий з натовпу випустив автоматну чергу в бік миротворців.

Одна з куль потрапила у ліву руку старшого водія механізованого взводу старшого сержанта служби за контрактом В. Мітіна.

Після надання першої медичної допомоги пораненого військовослужбовця було терміново доставлено до військового шпиталю у Багдаді.

На даний час стан старшого сержанта Валерія Мітіна оцінюється як стабільний. Його життю нічого не загрожує.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також