Украинские военные музыканты были лучшими в Международном шоу-параде военных оркестров в Италии

23.04.2004, 10:56

С главным призом Международного шоу-парада военных оркестров - серебряным кубком от Президента Итальянской Республики вернулись на Родину военные музыканты оркестра штаба Южного оперативного командования Сухопутных войск Вооруженных Сил Украины. (укр.)

21 квітня з головним призом Міжнародного шоу-параду військових оркестрів, який проходив в італійському містечку Джуліанова, на Батьківщину повернувся 9-й військовий оркестр штабу Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України.

У Міжнародному шоу-параді військових оркестрів брали участь військові музикальні колективи з Польщі, Мексики, Малайзії, Італії та України. Але саме українські музики завоювали головний приз свята духової музики - срібний кубок від Президента Італійської Республіки.

Як переможцям фестивалю, українським військовим музикантам було надано право дати сольний концерт на центральній площі міста Джуліанова. Протягом години над площею лунали національні військові та козацькі марші, зокрема, "Старовинний запорізький марш", фрагмент з опери Дж. Верді "Набуко", музичний твір "По сторінкам світової класики" та музичний твір "Українські візерунки" на теми українських народних пісень "Їхав козак", "Ой, на полі два дубки", "Марічка", "Жайворонок", "Червона рута".

Своєю професійністю оркестранти з Одеси завоювали не лише прихильність вибагливого журі, а й серця чисельних глядачів та мешканців італійського містечка Джуліанова.

Зачаровані майстерністю українських військових музик місцеві мешканці наполягли, щоб саме під музичний супровід наших оркестрантів було проведено церемонію переміщення статуї Діви Марії з однієї із церков до старовинного костьолу. І коли під час церковної ходи з мідних сурм наших музик полилася "Аве Марія" більшість місцевих мешканців не стримали сльозу.

Вже незабаром, у травні, ще один військовий музичний колектив - оркестр Головного командування Військово-Морських Сил ЗС України - вирушить у Королівство Нідерланди. Там, у місті Хеерлен, оркестр українського військового флоту братиме участь у Міжнародному фестивалі військових оркестрів.

Щороку військові оркестри Збройних Сил України дають понад 30 тисяч концертних виступів у містах і селах України, військових частинах і підрозділах Збройних Сил. Крім того, тільки минулого року майстерності українських військових музик аплодували Польща, Німеччина, Нідерланди, Франція, Італія та Росія.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також