Украина отмечает 50-летие членства в ЮНЕСКО

13.05.2004, 11:20

12 мая в штаб-квартире ЮНЕСКО открылись торжественные мероприятия, посвященные 50-летию членства Украины в этой Организации. (укр.)

Програмою заходів передбачається відкриття виставки декоративного мистецтва України, в якій представлено роботи 200 українських художників, концерти Камерного оркестру під керівництвом заслуженого діяча мистецтв, диригента Національної Опери України Германа Макаренка, проведення міжнародного колоквіуму: "Українська культура: історія, традиції, сучасність", відкриття пам'ятного знаку на будинку, де мешкав видатний український хореограф Сергій Лифар, сторіччя якого ЮНЕСКО відзначає в цьому році.

За участі Генерального директора ЮНЕСКО Коїчіро Мацуури відбудеться урочисте прийняття в штаб-квартирі цієї Організації. Представницьку делегацію Уряду України очолює Віце-прем'єр-міністр Дмитро Табачник. В ході урочистостей також відбудеться церемонія вручення Почесному Президенту фонду "Україна - дітям" та фонду "Надії і добра" Людмилі Кучмі звання "Спеціальний посланник ЮНЕСКО" за її особистий внесок у підтримку талановитої молоді. Людмила Кучма перебуває в Парижі в якості гостя Генерального директора ЮНЕСКО.

Урядова делегація проведе переговори в Міністерстві освіти Франції з питання укладення угоди про взаємне визнання дипломів про вищу освіту. З керівництвом ряду наукових центрів Франції будуть також обговорені питання налагодження співпраці з низки науково-дослідних проектів.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також