Открыто новое помещение областного филиала "Укрсоцбанка" во Львове

24.05.2004, 10:52

АКБ "Укрсоцбанк" открыл новое помещение Львовского областного филиала и провел совещание руководителей областных филиалов. (укр.)

Відкриваючи підсумкову прес-конференцію 21 травня 2004 року, голова спостережної ради АКБ "Укрсоцбанк" Валерій Хорошковський, зазначив, що саме ці дві події зібрали керівництво банку у м. Львові.

Стосовно проведення наради, він наголосив на короткому підбитті підсумків роботи за 4 місяці поточного року. Адже зміни на ринку є дуже динамічними, і на них потрібно оперативно реагувати.

У ході прес-конференції голова правління АКБ "Укрсоцбанк" Борис Тимонькін поінформував присутніх про здійснення оцінки діяльності банку за період січня-квітня 2004 року та аналізу ринкової позиції на фінансовому ринку України, закцентувавши при цьому увагу на деяких показниках.

Приріст чистих активів відбувся з 5,2 млрд. грн. до 5,7 млрд. грн. Збільшилась частка ринку кредитування корпоративних клієнтів по Україні в цілому (4,9%). Зросла також частка ринку депозитів фізичних осіб (5,6%).

Щодо коштів юридичних осіб, Борис Тимонькін наголосив на витримуванні у розмірі 7,6% частки ринку коштів корпоративних клієнтів.

"Об'єктом обговорення робочої наради були питання шляхів оптимізації діяльності банку для успішного виконання поставлених завдань, - підкреслив голова правління АКБ "Укрсоцбанк" Б. Тимонькін, - для цього є всі передумови, і ми впевнено увійшли в другий квартал. У нас немає жодних сумнівів, що підсумки півріччя будуть ще більш успішними.

Б. Тимонькін наголосив на проходженні банком межі у 2 млрд. грн. коштів населення, адже дуже суттєвий показник. На початку 2003 року АКБ "Укрсоцбанк" мав за цим показником 850 млн. грн., а на початку 2001 року - 120 млн. грн.

"Кошти корпоративних клієнтів в АКБ "Укрсоцбанк" на сьогодні - 2,5 млрд. грн. Це третє місце серед провідних системних банків України. Кошти фізичних осіб 2 млрд. грн. Це четверте місце, але банк не збирається зупинятись на досягнутому" - сказав Борис Тимонькін.

Виступаючи на прес-конференції, керуюча Львівською обласною філією Марія Яворська, розповіла про очолювану нею установу, яка розташована у центрі м. Львова на пл. Міцкевича. Це сучасна споруда, загальною площею 5 тис. кв. м. Філія на сьогоднішній день обслуговує 12 тис. клієнтів, з яких 10 тис. - це фізичні особи. Ця установа надає всі види банківських послуг.

На строкових рахунках фізичних осіб лише у цьому приміщенні розміщено 35 млн. грн., на поточних - 5 млн. грн. Це є свідченням довіри населення до банку, який має стабільну клієнтську базу, в цілому.

Філія має сучасне сховище, окремі зали для обслуговування фізичних осіб, фронт-офіс для обслуговування юридичних осіб. Всі умови, які потрібно надати клієнту аби організувати йому режим роботи, виконуються.

Львівська обласна філія має в регіоні 2 балансові відділення - у мм. Дрогобичі і Трускавці, - та 18 безбалансових відділень.

Завершуючи свій виступ М. Яворська підкреслила, що очолювана нею філія має всі резерви для якнайповнішого обслуговування своїх клієнтів.

За станом на 1 травня 2004 року АКБ "Укрсоцбанк" має 27 регіональних і 25 підзвітних філій та 450 безбалансових відділень.

АКБ "Укрсоцбанк", заснований 1990 року, належить до числа найбільших системних банків України. За станом на 1 травня 2004 року чисті активи становили 5544650 тис. грн. Капітал банку дорівнював 554748 тис. грн. Кредитний портфель (без врахування міжбанківських кредитів) складав 3291112 тис. грн., в т. ч. кошти, надані юридичним особам, - 2637187 тис. грн. та фізичним - 653925 тис. грн. Обсяг коштів юридичних осіб на строкових і поточних рахунках досягнув 2435051 тис. грн. Кошти на рахунках приватних клієнтів - 2004164 тис. грн. Поточний результат діяльності банку за станом на 1 травня 2004 року був на рівні 7649 тис. грн., збільшившись більш як удвічі проти 3518 тис. грн. за станом на 1 березня 2004 року. Фінансовий результат діяльності АКБ "Укрсоцбанк" за 2003 рік перевищив 60 млн. грн., що було одним з найкращих показників серед провідних системних банків України.
По материалам пресс-релиза АКБ "Укрсоцбанк".

Читайте також