У Виннице взорвался ламповый завод

26.05.2004, 13:11

Страшной силы взрыв прозвучал 25 мая вечером на территории Винницкого лампового завода. (укр.)

Шквал дзвінків від мешканців мікрорайону "Тяжилів" міста Вінниці по лінії "01" підняв на ноги всі рятувальні підрозділи міста.

На місце події було направлено пожежні автомобілі чотирьох частин, що знаходилися на чергуванні, а в бойовий розрахунок поставлено резервну техніку та викликано на чергування вільний від служби особовий склад. Проведенням аварійно-рятувальних робіт безпосередньо керував начальник управління МНС Вінниччини полковник внутрішньої служби Ігор Рихліцький. На місці аварії побували губернатор області Віктор Коцемир та його заступник, голова обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій В'ячеслав Гаврилюк.

Вибух стався в киснево-наповнювальному цеху малого підприємства "Техногаз", яке орендувало приміщення у Вінницької "Лампочки". Ймовірніше за все, здетонував один або кілька кисневих балонів. Сам цех площею 240 квадратних метрів рознесло вщент. На жаль, не обійшлося без жертв. Рятувальниками з- під завалів було витягнуто пошматоване тіло людини, як пізніше з'ясувалося, працівника підприємства. Вибуховою хвилею зруйновано стіни сусідніх приміщень. Навіть в автомобілів, які стояли поряд з цехом, повилітало скло.

Причина та збитки надзвичайної події на разі встановлюються.
Инф. МЧС Украины.

Читайте також