Будущим украинским олимпийским призерам увеличено денежное вознаграждение

18.06.2004, 11:21

Премиальные вознаграждения украинским спортсменам, которые завоюют олимпийские медали в Афинах, будут увеличены в два раза. (укр.)

Прем'єр-міністр, президент Національного олімпійського комітету України Віктор Янукович заявив, що прийнято рішення про збільшення вдвічі винагород українським спортсменам, які стануть призерами Олімпійських ігор. Про це Глава уряду сказав журналістам під час відвідування Державного олімпійського навчально-спортивного центру в Конча-Заспі.

Зокрема, за словами Віктора Януковича, олімпійці, які одержать золоту медаль, отримають винагороду в розмірі $100 тисяч, срібну - $70 тисяч, бронзову - $50 тисяч. Тренери цих спортсменів одержать преміальні рівні половині відповідної винагороди спортсменів-медалістів.

Крім того, gрем'єр-міністр заявив, що вітчизняним спортсменам і тренерам буде збільшена зарплата приблизно на 40%.

Віктор Янукович також повідомив, що має намір взяти участь як президент Національного олімпійського комітету (НОК) у відкритті літніх Олімпійських ігор, що відбудуться в серпні цього року в Афінах (Греція).

Президент Національного олімпійського комітету України зазначив, що остаточний склад української збірної на Олімпійських іграх буде затверджений виконавчим комітетом НОК 1 липня.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також