Состоялось расширенное совещание по подготовке сбора урожая зерновых в 2004 году

21.06.2004, 11:59

В Кировоградской области под председательством вице-премьер-министра И. Г. Кириленко состоялось расширенное совещание, посвященное подготовке проведения сбора урожая зерновых культур в 2004 году, формированию и функционирования зернового рынка. (укр.)

В нараді взяли участь міністр аграрної політики Віктор Слаута, представники центральних та місцевих органів влади, банківських установ, нафтопереробних та промислових підприємств.

Як наголосив Іван Кириленко - формування запасів продовольчого зерна є справою солідарної відповідальності і центру, і регіонів. Тому на виконання відповідних постанов Кабінету Міністрів та рішень областей, слід максимально прискорити процес накопичення фінансових ресурсів, зокрема за схемою кредитування комерційними банками. Він також зауважив, що зі свого боку Уряд вирішив питання часткового компенсування витрат на ці операції з державного бюджету.

Іншим важливим питанням, за словами віце-прем'єр-міністра, є узгоджена цінова політика на зерновому ринку. "Ми повинні вийти на ринок одночасно, центр і регіони, із єдиною ціною" сказав Іван Кириленко і нагадав "зняти з ринку треба не менше 3 мільйонів тонн".

Він також зауважив, що в цьому році категорично забороняється розрахунок зерном за борги перед бюджетом, поставки електроенергії, пального, запчастин тощо. "Бартер - це корупція" підкреслив Іван Кириленко. Тільки відкрита, прозора закупівля зернових через біржові установи дозволить забезпечити виробнику належний рівень ціни на його продукцію та дозволить в цілому оздоровити економіку галузі.

Також на нараді були підняті питання забезпечення аграріїв паливно-мастильними матеріалами, зокрема у відповідності до підписаної між Урядом та нафтопереробниками червневої угоди, та сільськогосподарською технікою.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також