Президент Украины подписал распоряжение о мерах по борьбе с коррупцией в органах государственной налоговой службы

24.06.2004, 10:33

Президент Украины Леонид Кучма подписал Распоряжение "О некоторых мерах по усилению борьбы с коррупцией в органах государственной налоговой службы". (укр.)

Цей документ видано з метою усунення причин та умов, які сприяють корупції в органах державної податкової служби, протидії таким злочинним проявам.

Глава держави зобов'язав Кабінет Міністрів України забезпечити у двомісячний строк:

а) обов'язкове включення до складу комісій, які утворюються для проведення атестації працівників органів державної податкової служби, посадових осіб Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ України, відповідальних за здійснення боротьби з корупцією, передбачивши попередній розгляд ними наявних у зазначених органах матеріалів стосовно посадових осіб, які атестуються;

б) розроблення та запровадження механізмів:

- залучення суб'єктів підприємницької діяльності, широкої громадськості до виявлення фактів вчинення корупційних діянь та інших правопорушень, пов'язаних з корупцією, працівниками органів державної податкової служби;

- відшкодування збитків, завданих суб'єктам підприємницької діяльності незаконними діями працівників органів державної податкової служби.

Президент України доручив Службі безпеки України, Міністерству внутрішніх справ України разом з Генеральною прокуратурою України:

- встановити з 1 липня 2004 року спеціальні "гарячі" телефонні лінії, за допомогою яких суб'єкти підприємницької діяльності зможуть оперативно інформувати відповідні органи про факти порушень законодавства або спроби перешкоджання здійсненню господарської діяльності з боку працівників органів державної податкової служби та отримувати необхідну допомогу;

- брати під особливий контроль розгляд справ про злочини, пов'язані з фактами корупції в органах державної податкової служби.

Державний комітет телебачення і радіомовлення України має забезпечити широке висвітлення стану виконання заходів, передбачених цим Розпорядженням.

Згідно з цим документом визнано таким, що втратило чинність, Розпорядження Президента України від 11 липня 2000 року N 241.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також