"Интерконтиненбанк" выпускает сберегательные сертификаты

28.06.2004, 12:08

АКБ "Интерконтиненбанк" принял решение ввести перспективный вид банковских услуг для предприятий, организаций и граждан - сберегательные (депозитные) сертификаты. (укр.)

Особливістю випуску сертифікатів АКБ "Інтерконтиненбанк" є виготовлення універсального бланку, який можливо використовувати як для іменних, так і для сертифікатів "на пред'явника".

Даний вид банківського продукту поєднує переваги банківського депозитного вкладу з перевагами цінного паперу, який можливо продати, подарувати, використати як заставу, передати у спадщину. При цьому дохід по сертифікату на відміну від доходу по іншим інструментам фондового ринку (акції, облігації) не оподатковується. Головними перевагами сертифікату над депозитним вкладом є те, що процентна ставка доходу на весь строк обігу сертифіката є незмінною, а також отримати кошти за сертифікатом має право як вкладник, так і інш юридична або фізична особа, якій було передано сертифікат.

В Інтерконтиненбанку вважають, що даний вид послуги буде користуватись попитом як у нових клієнтів, так і у клієнтів з якими банк вже співпрацює. Процентні ставки по сертифікатах банк буде встановлювати на рівні процентних ставок по депозитах, що є конкурентоспроможними на ринку.
По материалам пресс-релиза АКБ "Интерконтиненбанк".

Читайте також