Победителей конкурса "Учитель года" принял Президент Украины

08.06.2004, 16:23

Сегодня, 8 июня, Президент Украины Леонид Кучма встретился с победителями Всеукраиснкого конкурса "Учитель года - 2004". (укр.)

Під час зустрічі Глава держави вручив переможцям державні нагороди та подякував учителям України за самовідданість у справі навчання та виховання підростаючого покоління Української держави. "Я від щирого серця хочу привітати вас з високою нагородою. Я вважаю, що це найпрестижніший у нас конкурс".

Звертаючись до вчителів, Президент України відзначив внесок першого вчителя у розвиток кожної особистості: "Я думаю, всі, хто тут присутній, завжди в серці носять ім'я свого першого вчителя". Леонід Кучма згадав свого першого вчителя словами подяки за "наполегливість дати нам якомога більше знань". Це, за словами Глави держави, стало добрим поштовхом у подальшому здобутті освіти.

У ході зустрічі з переможцями конкурсу відбувся обмін думками щодо розвитку освітньої галузі України і проблемних питань у цій сфері. Зокрема, щодо фінансування галузі, підвищення заробітної плати учителям та заохочення молодих фахівців до праці в закладах освіти.

У зустрічі також взяли участь віце-прем'єр-міністр України Дмитро Табачник, міністр освіти та науки України Василь Кремень, глава Адміністрації Президента України Віктор Медведчук.

За результатами зустрічі з переможцями конкурсу "Учитель року-2004" глава держави планує дати низку доручень уряду України.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також