Совет Безопасности ООН принял резолюцию по Ираку

09.06.2004, 11:13

Украина приветствует единогласное принятие Советом Безопасности ООН резолюции 1546 (2004) по Ираку, что свидетельствует о решительности международного сообщества содействовать урегулированию конфликта в этой стране, восстановления независимости и полного суверенитета Ирака. (укр.)

В Україні позитивно сприймають і підтримують залучення ООН до стабілізаційних процесів в країні, зокрема її провідну роль в організації виборів та підготовки конституції, та сподіваються, що потенціал Організації буде максимально використаний для повного врегулювання ситуації в Іраку.

Активно підтримуючи рішення Ради Безпеки про допомогу з боку міжнародного співтовариства у забезпеченні безпеки та стабільності в Іраку, Україна відзначає, що остаточне рішення стосовно тривалості та умов подальшого перебування в Іраку багатонаціональних сил, які знаходяться в країні на запрошення Тимчасового Уряду, мають визначатися в інтересах іракського народу відповідно до положень прийнятої резолюції.

Зі свого боку Україна докладатиме всіх зусиль для налагодження ефективної взаємодії та партнерства між Іракськими силами безпеки та багатонаціональними силами.

Україна закликає усі зацікавлені сторони об'єднати свої зусилля у реалізації положень прийнятої резолюції для якнайшвидшої стабілізації ситуації в країні та побудови федеративного, демократичного, плюралістичного та цілісного Іраку.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також