Непогода повредила почти 50 тыс. га посевов в Западной Украине

12.07.2004, 12:43

В результате сильных ливней и града серьезные убытки нанесены сельским хозяйствам Тернопольской, Ивано-Франковской и Черновицкой областей. (укр.)

9 - 11 липня внаслідок ускладнення погодних умов (сильні дощі, місцями з градом, пориви вітру до 25 м/с) у західних та деяких центральних і північних областях сталося спрацювання систем аварійного захисту ЛЕП та відключення від електропостачання 332 населених пунктів.

Станом на 7 год. 12 липня відновлено електропостачання - 286 н.п., залишилось відновити - 46 н.п., а саме Тернопільська область - 24 н.п., Хмельницька область - 11 н.п , Івано-Франківська область - 3 н.п., Львівська область - 8 н.п..

Повністю відновлено електропостачання населених пунктів у Київській (42 н.п.), Житомирській (23 н.п.), Вінницькій (11 н.п.), Закарпатській (18 н.п.) та Рівненській (9 н.п.) областях.

До відновлення електропостачання населених пунктів залучено аварійні бригади обленерго.

Крім цього, у Тернопільській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях у сільських населених пунктах пошкоджено житлові і господарські будівлі, школи, об'єкти соцкультпобуту (частково зірвана крівля дахів, вибито віконне скло, затоплено підвальні приміщення) та посіви сільськогосподарських культур.

Зазнали пошкоджень посіви: у восьми районах Тернопільської області на площі 33 тис. 340 га; у чотирьох районах Івано-Франківської області на площі 12 тис. 395 га та у Кіцманському районі Чернівецької області на площі 1 тис. 981 га, всього - 47 тис. 716 га.

У селі Витилівка Кіцманського району Чернівецької області в загальноосвітній школі вибито 381 кв. м віконного скла. Значних збитків від стихії зазнали населені пункти Тернопільської області, у восьми районах пошкоджено 767 житлових будинків. Найбільше пошкоджено будинків в населених пунктах Козівського - 408, Заліщинського - 211 та Бережанського - 153 районах. Вулиці сильними поривами вітру було завалено деревами, що призвело до зупинки руху транспорту та ускладнення пересування пішоходів, пошкоджено лінії електропередач і телефонного зв'язку.

Станом на 7 годину 12 липня у результаті вжитих заходів відновлено рух транспорту у населених пунктах та між ними.

10 липня у Монастириському районі Тернопільської області від ураження блискавкою загинув мешканець села Діброва Садовський Іван Дмитрович, 1928 року народження.

На ліквідацію наслідків несприятливих погодних умов із резервного фонду Тернопільської області виділено 2 тис. листів шиферу, 1 тис. кв. м скла та інші будівельні матеріали.

До відновних робіт залучено підрозділи МНС України, бригади Укртелекому, Держжитлокомунгоспу та місцевих мешканців.
Инф. МЧС Украины.

Читайте також