В Украине создается агентство по вопросам иностранных инвестиций

02.07.2004, 18:28

Первый вице-премьер-министр Украины, Министр финансов Украины Николай Азаров провел совещание, посвященное созданию Агентства по вопросам иностранных инвестиций. (укр.)

На нараді розглянуті пропозиції щодо реєстрації установчих документів агентства та пропозиції щодо його подальшого функціонування.

Як зазначив Микола Азаров, головне завдання агентства . підвищення міжнародного інвестиційного рейтингу України: "У нас вже є сумний досвід створення агентства з іноземних інвестицій. Однак інвестиційний рейтинг України не підвищувався, а інвестиції не залучались". Новостворене Агентство з питань іноземних інвестицій буде опрацьовувати інвестиційні проекти і презентувати їх на зовнішньому та внутрішньому ринках інвестицій.

"Підвищення інвестиційного рейтингу України - це комплекс правових заходів, комплекс бюджетної та інвестиційної політики Уряду і монетарної політики Національного банку України. Це ціла гама параметрів, які взагалі визначають оцінку інвестиційного іміджу України", - зазначив Перший віце-прем'єр-міністр України, Міністр фінансів України Микола Азаров. На думку М. Азарова, Агентство з іноземних інвестицій має зосередитись на роботі з великими міжнародними інвесторами з приводу конкретних, ретельно опрацьованих проектів в Україні.
Инф. Министерства финансов Украины.

Читайте також