Проминвестбанк вошел в тысячу крупнейших банков мира

26.07.2004, 11:48

В июльском номере английского финансового журнала "Банкир" опубликован перечень 1000 ведущих банков мира по итогам деятельности в 2003 году. (укр.)

Вже вкотре Промінвестбанк впевнено входить до числа найбільших банків світу і, в порівнянні з минулорічним рейтингом, покращив позиції одразу на 34 місця. Банк має високі показники серед банків світу за прибутковістю активів (40 місце), платоспроможністю (85 місце), динамікою зростання прибутку (91 місце в світі). Про високу надійність, ефективність діяльності та динамічний розвиток Промінвестбанку свідчить і те, що у рейтингу банків він є єдиним від України.

В журналі підкреслюється, що стратегію інноваційно-інвестиційного розвитку економіки України активно підтримує та реалізує Промінвестбанк. За 12 років діяльності в економіку України вкладені кошти, еквівалентні $37 млрд. Промінвестбанк кредитує реальну економіку, сприяючи модернізації підприємств, створенню робочих місць, зростанню добробуту населення. Світове визнання Промінвестбанку та його високі досягнення є результатом плідної роботи, бездоганної репутації, високого професіоналізму колективу банку на чолі з відомим фінансистом - професором В. П. Матвієнком.

Рейтинг комерційних банків журналу "Банкір" є глобальним, авторитетним та неупередженим джерелом інформації про найбільші банки світу. Він базується на показниках капіталу відповідно до визначення Базельського комітету з урахуванням дотримання вимог платоспроможності та інших показників. Лідируючі позиції серед банків світу утримує Сітігруп (США), який є лідером на американському банківському ринку. В Європі найпотужнішим банком є Креді Агріколь Груп (Франція), в Азії - Міцуо Файненшл Груп (Японія), в Центрально-Східній Європі - Сбербанк (Росія).

Промінвестбанк - Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк, створений у серпні 1992 року. Активи банку на 1.07.2004 склали 9,7 млрд. грн., кредитно-інвестиційний портфель - 7,4 млрд. грн., капітал - 1,1 млрд. грн. Голова правління Промінвестбанку - професор В. П. Матвієнко.
По материалам пресс-релиза Проминвестбанка.

Читайте також