На Олимпийских играх Украину представят 234 спортсмена

03.07.2004, 13:31

Украину на Олимпийских играх в Афинах будут представлять 234 спортсмена в 27 видах спорта. В состав национальной делегации включены 147 тренеров, врачей, массажистов, 10 судей, два запасных спортсмена, а также 234 почетных гостя. (укр.)

Під головуванням Прем'єр-міністра України Віктора Януковича відбулося спільне засідання Організаційного комітету з підготовки та участі спортсменів України в Олімпійських і Паралімпійських іграх, Всесвітніх іграх глухих, Всесвітніх універсіадах та виконкому Національного олімпійського комітету України.

В ході засідання було затверджено склад олімпійської та параолімпійської команд України для участі в іграх у Афінах, обговорено проходження естафети Олімпійського вогню, яка відбудеться вже 5 липня та транслюватиметься всіма провідними теле- та радіо каналами України, деякі інші питання.

Особливу увагу Віктор Янукович звернув на неухильне дотримання спортсменами вимог Всесвітнього антидопінгового кодексу. Важливим є питання об'єктивного висвітлення ходу і результату виступів в Афінах, наголосив під час засідання президент НОКУ Віктор Янукович.

Станом на 1 липня 2004 року вітчизняними атлетами протягом відбіркового періоду виборено 237 ліцензій з 27 видів спорту. У список спортсменів у 27-и видах спорту увійшли спортсмени з усіх регіонів України, за винятком Житомирської області, і усіх фізкультурно-спортивних товариств.

До складу офіційної делегації України на ігри XXVIII Олімпіади увійшло 412 чоловік, у тому числі 234 спортсмени, 147 тренерів, лікарів, масажистів, 10 суддів та два запасні спортсмени, а також 234 почесні гості. Загалом же очкується, що делегація України на літніх Олімпійських іграх складе близько 650 осіб.

В окремих видах спорту остаточний склад української олімпійської збірної буде сформований у липні після проведення чемпіонатів України, участі претендентів на поїздку в Афіни в заключних міжнародних змаганнях і публікації особистого рейтингу кандидатів на участь в Олімпіаді відповідними міжнародними федераціями.

У будь-якому випадку, відзначив голова Державного комітету з питань фізичної культури і спорту Микола Костенко, Україну будуть представляти тільки досвідчені атлети. У нинішньому році на Олімпійські ігри в Афінах їдуть 78 учасників минулої Олімпіади в Сіднеї, у тому числі 18 призерів Олімпіад. Крім того, до складу збірної України ввійдуть 22 чемпіони світу і Європи, 39 призерів європейських і світових першостей.

За результатами відбіркових змагань на Паралімпійських іграх в Афінах наша команда буде представлена у дев'яти видах спорту. Про це поінформував президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич на спільному засіданні оргкомітету.

Спортсмени, зокрема, завоювали ліцензії у плаванні, легкій атлетиці, дзюдо, футболі (гравці з наслідками дитячого церебрального паралічу), волейболі, пауерліфтінгу, стрільбі з лука, фехтуванні на візках і настільному тенісі. Усього в Паралімпійських іграх 2004 року виступлять 90 представників України, що відповідає прогнозованим показникам.

Також під час засідання було затверджено план заходів щодо підготовки та участі у тендері на проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також